Gruusia opositsioon kahtleb mässu tõelisuses

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia president Mihheil Saakašvili kõnelemas sõduritele, kes olevat mässanud Muhrovani baasis.
Gruusia president Mihheil Saakašvili kõnelemas sõduritele, kes olevat mässanud Muhrovani baasis. Foto: Reuters / Scanpix

Gruusia opositsioon süüdistas president Mihheil Saakašvilit tänase väidetava mässuvandenõu etendamises, et juhtida tähelepanu kõrvale sisepoliitilistelt probleemidelt.


«Mulle jäi mulje, et see pole muud, kui teatrietendus, mille lavastas Saakašvili, et tõmmata inimesi eemale tema võimu vastu suunatud protestidelt,» ütles AFP-le opositsiooni üks juhte David Gamkrelidze.

Gamkrelidze ütles siiski, et opositsioon jätab ära tänaseks plaanitud maanteede blokeerimise kampaania. «Ent me jätkame protestidega ja kavatsetud aktsioon liikluse tõkestamiseks maanteedel üle Gruusia toimub kindlasti,» lisas ta samas.

Civil.ge teatel kinnitas tänase aktsiooni edasilükkamist kuni olukorra täieliku selginemiseni teiste opositsiooniliidrite juuresolekul ka Konservatiivse Partei juht Zviad Dzidziguri ning temagi süüdistas samas presidenti.

«Saakavili on alustanud Gruusia armee ärakasutamist poliitilistel eesmärkidel, et takistada tänaseks plaanitud opositsiooni maanteepiketti, ta otsustas meile pakkuda veel ühe lavaetenduse koos videosalvestustega,» ütles Dzidziguri.

«Me ei usu isegi natuke, et Gruusia armee on Vene provokatsioonide ohver ja seotud Vene provokatsioonidesse,» lisas ta. Uute Õiguste Parteid juhtiv Gamkrelidze lisas siis, et tema arvates üritavad võimud ette valmistada tingimusi eriolukorra väljakuulutamiseks.

Gruusia opositsiooni juhid ei usu enda sõnul ka hommikul meediale näidatud videosüüdistuste tõelevastavust ning peavad seda siseministeeriumis lavastatuks

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles