Hollande: kõnelused Iraaniga ei ole andnud tulemusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse president Francios Hollande eilsel Moskvas pressikonverentsil pärast kohtumist Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Prantsuse president Francios Hollande eilsel Moskvas pressikonverentsil pärast kohtumist Venemaa presidendi Vladimir Putiniga. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa president François Hollande tunnistas eile, et ÜRO julgeolekunõukogu alaliste liikmete ja Saksamaa Iraaniga peetud kõnelustel ei ole edu saavutatud.

«Kahjuks peame nentima, et läbirääkimised ei ole andnud erilisi tulemusi, hoolimata sanktsioonidest,» ütles Hollande eilsel pressikonverentsil pärast kohtumist Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.

Hollande ütles, et Iraan peab tingimusteta oma tuumarelva programmist loobuma.

«Ainus võimalik tee on läbirääkimiste taasalustamine,» lisas ta.

Iraani välisminister Ali Akbar Salehi oli üleeile kaks päeva Kasahstanis Almatõs P5+1 (Hiina, Venemaa, Suurbritannia, USA, Prantsusmaa + Saksamaa) ja Iraani vahel kestnud kõneluste järel optimistlik.

«Ma olen tulemuse suhtes väga optimistlik. Lõpptulemus saab olema kasulik mõlemale poolele,» ütles Salehi üleeile Viinis ajakirjanikele.

«Asjad on jõudnud pöördepunkti ja ma arvan, et Almatõ esimene kohtumine saab verstapostiks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles