Gruusia kaitseminister: Saakašvili avaldus on riigivastane

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia president Mihheil Saakašvili veebruaris Thbilisis.
Gruusia president Mihheil Saakašvili veebruaris Thbilisis. Foto: SCANPIX

President Mihheil Saakašvili avaldus Gruusiat ja Aserbaidžaani ähvardavatest ohtudest on «alarmeeriv» ega vasta riigi huvidele, ütles kaitseminister Irakli Alasania täna.

«Minu arvates on see riigivastane märkus. Minu mulje põhjal tahab ta, et pärast tema poliitikast lahkumist jääks kõik varemetesse,» vahendas portaal civil.ge ministri sõnu. «See oli tõeliselt ärevusttekitav ja riigivastane avaldus. Niisugune suhtumine on riigivastane, see kahjustab Gruusia regionaalset julgeolekut.»

Saakašvili ütles eile Bakuust naastes, et «Venemaa valmistab Aserbaidžaani jaoks ette sarnast stsenaariumi sellega, mis toimus sügisel Gruusias, kus kasutati oligarhe, Vene raha, väljapressimist ja provokatsioone».

President on enda sõnul kursis Bakuud ja Thbilisit ähvardava ohuga. «Venemaal on loodud diasporaa, mida juhivad Gruusia valdavalt aseritega asustatud Alam-Kharthli piirkonnas asuvast Gardabani linnast pärit Sojun Sadikov ning Lukoili president Vagit Alekperov. Nad loodavad Aserbaidžaani iseseisvuse garandi Ilham Alijevi vastu ellu viia sama stsenaariumi, mis sügisel Gruusias,» märkis riigipea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles