Moskva saadab välja NATO infokeskuse juhi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada lipp.
Kanada lipp. Foto: SCANPIX

Kanada peab väga tõsiseks asjaks teateid, et Venemaa kavatseb välja saata kaks NATO Moskva infobüroo kanadalasest töötajat, ütles kaitseminister Peter MacKay eile. Täna kinnitas allikas, et Vene välisministeerium on Kanada suursaadiku noodi esitamiseks välja kutsunud.


«Me püüame põhjuseid välja selgitada, nii palju kui mina tean, pole venelased täpustanud, miks see aset leiab,» ütles MacKay eile, teatades samas, et Ottawa nõuab kindlasti selgitusi, kui Moskva oma sammu astub. «Me peame seda väga tõsiseks olukorraks ning me tahame teada põhjuseid,» sõnas ta.

Vene välisministeeriumi kõrge allikas ütles teisipäeva õhtul, et Venemaa tühistab NATO Moskva infobüroo juhi Isabel Francois' ja veel ühe tema büroo töötaja diplomaatilise akrediteeringu. Ta täpsustas, et Francois ja tema kolleeg on Kanada diplomaadid, kes on akrediteeritud ka Kanada Moskva saatkonna juurde atašeedena.

«Meie meetmed tehakse teatavaks kohe pärast seda, kui on üle antud vastavad noodid. Selleks kutsutakse homme (kolmapäeval) Vene välisministeeriumisse Kanada suursaadik,» ütles allikas. «Noodis on kirjas, et nimetatud isikutelt võetakse vastumeetmena diplomaatiline akrediteering Venemaal. Me hoidume nende kuulutamisest soovimatuteks isikuteks,» lisas allikas.

Ta kinnitas, et need sammud on vastuseks NATO-le ning kooskõlas rahvusvahelise praktikaga. NATO teatas eelmisel nädalal, et tühistab kahe Vene diplomaadi akrediteeringu Brüsselis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles