Lavrov: me olime sunnitud reageerima

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov kohtus täna Poola kolleegiga.
Vene välisminister Sergei Lavrov kohtus täna Poola kolleegiga. Foto: AFP / Scanpix

Venemaa soovib välisminister Sergei Lavrovi kinnitusel endiselt, et suhted NATO-ga oleksid head, ehkki viimastel päevadel on neid pingestanud diplomaatide väljasaatmised ja alliansi sõjalised õppused Gruusias.


Lavrov ei tahtnud tänast Moskva teadet kahe alliansi diplomaadi väljasaatmisest vastuseks NATO samasugusele sammule eelmisel nädalal üle tähtsustada, nimetades seda ootuspäraseks, vahendas AFP.

«Me olime sunnitud reageerima. Andke mulle andeks, aga need on selle žanri reeglid ja meie NATO kolleegid, vähemalt need, kes meie diplomaatide väljasaatmise algatasid, poleks saanudki oodata meilt midagi vähemat,» ütles ta ajakirjanikele.

«Meie põhimõtteline positsioon on see, et me tahame normaalseid, vastastikku kasulikku, vastastikku austavat partnerlust Euro-Atlandi alliansiga. Me tahame normaalset, pragmaatilist, vastastikku austavat tööd NATO-Vene Nõukogus,» lisas minister.

NATO alustas täna partnerriikidega Gruusias ammu planeeritud õppusi, mis on viimastel nädalatel Moskvat tõsiselt ärritanud. Eile teatati sealt, et niisugustes tingimustes ei saa sel kuul toimuda ka välisministrite tasemel kohtumine alliansiga.

Moskva alaline esindaja NATO juures Dmitri Rogozin oli täna Izvestijas avaldatud intervjuus allianssi rünnates aga märksa teravama keelega kui hilisemal pressikonverentsil välisminister.

«See organisatsioon on muutumas üha enam ja enam ettearvamatuks... See allianss ei näi suutvat käituda väärikal, stabiilsel ja kombekal moel,» ütles diplomaat.

Venemaa on nimetanud manöövreid, mis täna rohkem kui tosina riigi osavõtul Gruusias algasid, varjamatuks provokatsiooniks, mis on ohuks kõigile ja destabiliseerib olukorda Kaukaasia regioonis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles