Mumbai arvatav ründaja lükkas süüdistused tagasi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terrorirünnak India rahanduskeskuses Mumbais asuvale Taji luksushotellile.
Terrorirünnak India rahanduskeskuses Mumbais asuvale Taji luksushotellile. Foto: AFP / Scanpix

Indias mõrvades ja sõjapidamises süüdistatuna kohtu ette astunud ainus Mumbai mulluses verises terroriamokis ellujäänud arvatav ründaja lükkas tagasi kõik talle esitatud kümned süüdistused.


Mohammed Ajmal Kasabi süüks pandi otsest seotust seitsme eri juhtumiga, mis põhjustasid kokku 72 inimese surma, ning kaasosalust vandenõus kõigi Mumbai rünnakute ajal hukkunud 166 inimese tapmiseks, vahendas Reuters.

86 süüdistuspunkti seas on ka sõjapidamine, samuti väiksemaid süütegusid, nagu paadi kaaperdamine, et tapatalgutele sõita. Süüdimõistmise korral ootab enda sõnul 21-aastast noorukit surmanuhtlus. Kasab vastas ise täna kohtunikule küsimise peale, et ta ei ole süüdi.

Politsei kinnitusel oli ta üks kümnest relvastatud võitlejast, kes mullu novembris saabus Pakistanist üle mere Mumbaisse ning suundus linna peale, kus rünnati kolme päeva jooksul kaht luksushotelli, rongijaama ja juudikeskust.

Prokuratuuril hakkab nüüd kohtule esitama tõendeid iga süüdistuspunkti kohta ning küsitlema tunnistajaid, kelle arv küündib 1800 peale.

Kasabi kõrval esitati süüdistused ka kahele indialasele, kes väidetavalt kuulusid Pakistani äärmusrühmitusse Lashkar-e-Taiba ning tegid novembrikuiseks terroriaktsiooniks luuretööd.

Mumbai terrorirünnakutega seoses on valitsuse kinnitusel süüdistused esitatud nüüd kokku 38 inimesele, kellest suurem osa elab Pakistani aladel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles