Sarkozy vihjab poliitikasse naasmisele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse endine riigipea Nicolas Sarkozy (paremal) majandusfoorumil Abu Dhabis 27. veebruaril 2013.
Prantsuse endine riigipea Nicolas Sarkozy (paremal) majandusfoorumil Abu Dhabis 27. veebruaril 2013. Foto: SCANPIX

Endine Prantsuse president Nicolas Sarkozy andis mõista, et võib poliitikasse naasta - mitte võimuihast, vaid «kohusetundest» prantsuse rahva ees.

Parempoolne Sarkozy, kes jäi mullu mais alla sotsialistile François Hollande'ile, ütles äriajakirjale Valeurs Actuelles, et tal võib-olla ei jää muud üle kui naasta.

«Kahjuks saabub aeg, kui küsimus ei ole enam «Kas sa tahad?», vaid «Kas sul jääb muud üle?»,» ütles Sarkozy homme ilmuvas usutluses.

«Sellisel juhul ei saa ma muudkui öelda: ma olen õnnelik, ma viin oma tüdrukut kooli, ma käin igal pool maailmas konverentsidel,» rääkis ta. «Sellisel juhul olen ma sunnitud minema. Mitte soovist. Vaid kohusetundest. Ja ainult sellepärast, et asi on Prantsusmaas.»

Pärast ühte viieaastast ametiaega presidenditoolist ilma jäänud Sarkozy lahkus pärast presidendivalimisi poliitikast, tuues põhjuseks soovi veeta rohkem aega oma endisest supermodellist naise Carla Bruni ja nende pisitütre Giuliaga.

Erakonnal Rahvusliikumise Liit (UMP) on olnud raskusi Sarkozyle mantlipärija leidmisega ning on peaaegu lõhenenud endine peaministri François Filloni ja parteijuhi Jean-François Copé vahel.

IFOP-i arvamusküsitlus näitas sel nädalal, et Hollande'i toetus on vaid 37 protsenti, mis on kuus protsendipunkti vähem kui kuu aega tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles