Thbilisi meeleavaldusel sai viga 29 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavalduse algus oli rahulik.
Meeleavalduse algus oli rahulik. Foto: AP / Scanpix

Gruusia pealinna Thbilisi politsei peajaoskonna ees läks eile õhtul kümnete demonstrantide ja korrakaitsjate vahel kähmluseks, vigastada sai vähemalt 29 inimest, teatasid meditsiinitöötajad.


22 vigastatut olid meeleavaldajad, üks ajakirjanik ja kuus politseinikku.  

Thbilisi keskhaigla esindaja Irakli Ruhadze sõnul olid enamusel kannatanutest peatraumad, kuid kellegi elu ohtu ei sattunud.

Opositsiooni kinnitusel oli vigastatute seas ka nende üks juhtivpoliitikuid Levan Gatšetšiladze. Peksa olevat saanud ka opositsioonirühmituse Demokraatlik Liikumine - Ühtne Gruusia liidri Nino Buržanadze ihukaitsjad.

Buržanadze enda väitel sihtisid kummikuule kasutavad politseinikud justnimelt teda.

«Kõik mu ihukaitsjad said traumasid pea piirkonda, mis saab tähendada vaid ühte - sihiti mind,» oli Buržanadze veendunud.

Siseministeeriumi esindaja sõnul üritasid demonstrandid politseijaoskonda tungida.

Opositsioonilise Rahvapartei juht Koba Davitašvili kinnitas, et meeleavaldused jätkuvad ja täna keskpäeval korraldab Gruusia opositsioon erakorralise briifingu, kus teatab edasistest sammudest. 

Davitašvili hoiatas, et kui kell 17.00 pole täidetud meeleavaldajate nõudmisi, siis võtab opositsioon tarvitusele vajalikud meetmed. Protestijad nõuavad kolme noorteaktivisti vabastamist, keda meeleavaldajate sõnul politsei hoiab pantvangis.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles