Malaisia nõuab isehakanud sultani võitlejate allaandmist

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaisia politseinikud valvavad arvatavat filipiinlasest sissetungijat, kes koos mõttekaaslastega veebruaris Borneo saarele sisse tungisid.
Malaisia politseinikud valvavad arvatavat filipiinlasest sissetungijat, kes koos mõttekaaslastega veebruaris Borneo saarele sisse tungisid. Foto: SCANPIX

Malaisia kaitseminister lükkas täna tagasi vaherahupakkumise isehakanud Filipiini sultanilt, nõudes tema Borneo saarele tunginud võitlejatelt tingimusteta allaandmist.

«Malaisia ei aktsepteeri ühepoolset vaherahu enne, kui mässulised annavad tingimusteta alla,» ütles kaitseminister Ahmad Zahid Hamidi Twitteris, vahendas AFP.

«Sultan» Jamalul Kiram III kuulutas ühepoolse vaherahu välja täna hommikul Eesti aja järgi kell 6.30 ja palus Malaisial samaga vastata.

Malaisia relvajõud on alustanud Borneo saare põhjaosas sõjalist operatsiooni Kirami poolehoidjate vastu, kes sõitsid veebruaris oma Filipiinide lõunaosas asuvalt saarelt üle Sulu mere, et vallutada tagasi praegu Malaisia koosseisus olev Sabah' osariik, mis väidetavalt kunagi nende esivanematele kuulus.

Üle kolme nädala eest alanud vastasseisus on surma saanud vähemalt 28 inimest – 20 mässulist ja kaheksa politseinikku.

Veider sissetung on Malaisia jaoks viimaste aastate kõige tõsisem julgeolekukriis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles