Põhja-Korea alustas kampaaniat toodangu suurendamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel eile avaldatud fotol näeme Põhja-Korea presidenti Kim Jong-Ili (heledas) teadmata kuupäeval tutvumas Korea rahvaülikooli armeeüksusega.
Sel eile avaldatud fotol näeme Põhja-Korea presidenti Kim Jong-Ili (heledas) teadmata kuupäeval tutvumas Korea rahvaülikooli armeeüksusega. Foto: AFP / Scanpix

Kim Jong-Ili aprillis alanud kolmanda ametiaja alguse puhul on Põhja-Korea alustanud 150-päevast kampaaniat tootmise suurendamiseks, teatas täna riiklik meedia.


Kommunistliku partei ametlik päevaleht Rodong Sinmun teatas, et kampaania abil muutub Põhja-Korea 2012. aastaks «suureks, jõukaks ja võimsaks riigiks», vahendas AFP.

Kolme aasta pärast möödub sada aastat Kimi isa, Põhja-Korea esimese liidri Kim Il-Sungi sünnist.

«Kim Jong-Il seisab alanud 150-päevase kampaania esirinnas,» teatas ajaleht. «Kõik ametnikud, parteiliikmed ja teised töölised peaksid ülistama 150-päevase kampaania võitjaid, kes aitavad täita partei eesmärki üles ehitada õitsev riik.»

Esmaspäeval kehutas ajaleht Põhja-Korea töölisi suurendama tootmist metalli-, elektri-, söe-, masinaehitus-, põllumajandus- ja ehitussektorites.

Ekspertide sõnul on 10. oktoobrini vältav kampaania Põhja-Korea diktatuurile omane masside mobiliseerimine plaanimajanduse eesmärkide täitmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles