Prantsusmaa hinnangul on suur osa tööst Malis tehtud

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse kaitseminister Jean-Yves Le Drian eile Malis oma riigi sõduritele kõnelemas.
Prantsuse kaitseminister Jean-Yves Le Drian eile Malis oma riigi sõduritele kõnelemas. Foto: SCANPIX

Prantsuse interventsiooniväed on Malis tööd lõpetamas, kuid riigi põhjaosas on siiski veel mõned probleemsed piirkonnad, teatas täna kaitseminister Jean-Yves Le Drian.

«Me oleme suutnud ära teha suure osa tööst. Täiesti valmis me ei ole, kaks vastupanukollet on veel alles,» sõnas Le Drian  Europe 1 raadiole, teatas uudisteagentuur AFP.

Le Driani sõnul hiilivad Al-Qaeda Põhja-Aafrika haru (AQIM) võitlejad jätkuvalt riigi mägisest põhjaalast Malisse. «Samal hetkel, kui me siin räägime, toimuvad mägedes operatsioonid ja patrullid ajavad võitlejaid taga,»ütles Le Drian.

Le Driani sõnul on vahi alla võetud ka kaks prantslasest islamivõitlejat. «See näitab, et on olemas terroristlik värbamisvõrgustik, mis peibutab radikaliseerunud noori, näiteks neid, kes on Afganistanis ja Süürias võidelnud,» sõnas Le Drian.

Ligi 4000 Prantsuse sõjaväelast teevad Malis koostööd Lääne-Aafrika vägede ja Mali sõduritega, et riigi põhjaosast islamiste välja tõrjuda. Prantslased alustasid Mali missiooni selle aasta jaanuaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles