Suure Teatri artistid kirjutasid happerünnakus süüdistatava balletitähe kaitseks avaliku kirja

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Happerünnaku tellimises kahtlustatav balletiartist Pavel Dmitritšenko.
Happerünnaku tellimises kahtlustatav balletiartist Pavel Dmitritšenko. Foto: SCANPIX

Moskva Suure Teatri artistid koostasid avaliku kirja balletitrupi kunstilisele juhile Sergei Filinile happerünnaku korraldamises süüdistatava balletiartisti Pavel Dmitritšenko kaitseks.

Kirja autorid meenutasid süütuse presumptsiooni ja väljendasid muret selle üle, et uurijate esialgseid oletusi serveeritakse meedias kui uurimise lõplikke järeldusi, vahendab RIA Novosti.

Allakirjutanud paluvad moodustada ühiskondliku komisjoni, mis selle küsimusega tegeleks.

RIA Novosti allikas selgitas, et kirja koostamine ei tähenda, nagu oleks artistid pööranud Filinile selja. Nad lihtsalt tahavad viidata sellele, et uurimise tulemustele võidakse avaldada survet.

RIA allikas rõhutas, et niisuguse kirja koostamise üheks põhjuseks on teatri juhtkonna mittesekkumise poliitika. Juhid nimelt on keeldunud juhtunut kommenteerimast kuni kohtuotsuse selgumiseni.

Kiri on adresseeritud Vene presidendile, valitsusele, Suure Teatri hoolekogule, meediale ja teatriavalikkusele. Praeguse seisuga on sellele kirjutanud alla enam kui 150 inimest. Pole teada, millal kiri meedias avalikustatakse.

17. jaanuaril viskas üks mees balletitrupi kunstilisele juhile Filinile hapet näkku. Tal said kannatada silmad ja nägu. Moskva arstid sooritasid mitu operatsiooni ja praegu viibib mees järelravil Saksamaal.

Politseinikud võtsid 5. märtsil kinni kaks arvatavat sooritajat ja tellija, kelleks oletatavasti on Suure Teatri balletisolist Dmitritšenko. Kõik kolm kirjutasid ülestunnistusele alla ja nad viibivad vahi all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles