Kardinalid tõotasid truudust järgmisele paavstile

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kardinalid täna Püha Peetruse basiilikas toimunud missal.
Kardinalid täna Püha Peetruse basiilikas toimunud missal. Foto: SCANPIX

Täna Vatikanis uut paavsti valima asuvad katoliku kiriku kardinalid palvetasid Püha Peetruse basiilikas toimunud grandioossel missal ühtsuse eest ja tõotasid jääda truuks uuele, järjekorras 266. paavstile.

«Kõik meist peavad töötama kiriku ühtsuse tugevdamise nimel,» ütles missat juhatanud kardinalide kolleegiumi juht Angelo Sodano konklaavil osalevale 115 kardinalile, vahendas AFP.

Sodano kutsus missal esile marulise aplausi, kui mainis «armastatud ja auväärse» Benedictus XVI nime. Benedictus vapustas maailma katoliiklasi oma möödunudkuise otsusega ametist tagasi astuda, saades esimeseks katoliku kiriku peaks enam kui 700 aasta jooksul, kes ise taandub.

Ajal, mil kardinalid palvetasid, valas paduvihm üle tuhanded usklikud, kes jälgisid missat Püha Peetruse väljakul neljalt hiigelekraanilt.

Uue paavsti valimine algab Eesti aja järgi täna pärast kella 17.30, kui kardinalid rongkäigus Sixtuse kabelisse lähevad ja seal esimese hääletuse korraldavad. Vatikan on juba teatanud, et suure tõenäosusega täna uue paavsti nimi ei selgu ja kabeli korstnast tõuseb must suits.

Alates homsest toimub iga päev kaks hääletust hommikul ja kaks hääletust pärastlõunal, kuni keegi kardinalidest saab vajaolevad kaks kolmandikku häältest ehk 78 häält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles