Uus paavst jäi tänases hääletusvoorus valimata

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sixtuse kabeli korstnast hakkas täna õhtul tulema musta suitsu, mis andis märku, et uus paavst jäi esimeses hääletusvoorus valimata.
Sixtuse kabeli korstnast hakkas täna õhtul tulema musta suitsu, mis andis märku, et uus paavst jäi esimeses hääletusvoorus valimata. Foto: SCANPIX

Täna toimunud esimeses hääletusvoorus jäi uus paavst valimata.

Täna kella 19.42 paiku kohaliku aja järgi (Eestis kell 20.42) Vatikanis Püha Peetruse väljakul Sixtuse kabelile paigaldatud korstnast tõusma hakanud must suits andis märku, et uus kirikupea jäi täna toimunud hääletusvoorus roomakatoliku kirikule valimata.

Järgmine hääletusvoor toimub juba homme. Siis korraldatakse hääletusi kaks korda hommikul ja kaks korda pärastlõunal. Hääletus jätkub seni, kuni keegi kardinalidest saab kaks kolmandikku häältest.

Pärast iga hääletust sedelid põletatakse. Kui põletatavatele sedelitele lisatakse ainet, mis annab musta suitsu, siis tähendab see, et paavsti ei ole veel valitud. Valge suits näitab, et uus paavst on olemas.

Kuigi kindlaid favoriite seekordsetel paavstivalimistel pole, arvatakse suuremad šansid olevat itaallasest kardinalil Angelo Scolal, brasiillasel Odilo Schereril, kanadalasel Marc Quellet'l ning ghanalasel Peter Turksonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles