Tõmošenko plaanib kandideerida 2015. aasta presidendivalimistel

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina opositsionäärid panid parlamenti loosungi «Peatage diktatuur!».
Ukraina opositsionäärid panid parlamenti loosungi «Peatage diktatuur!». Foto: SCANPIX

Ukraina endine peaminister Julia Tõmošenko, kes kannab seitsmeaastast vanglakaristust, kavatseb kandideerida 2015. aasta presidendivalimistel.

«Ühinenud opositsioon teatas 7. detsembril 2012, et toetab mind järgmistel presidendivalimistel ainsa opositsioonikandidaadina. Minu jaoks on see suur au ja vastutus. Loomulikult eksisteerib siin suuri takistusi. Kuid ma olen alati seisnud vastu neile, kes on püüdnud mind eemale tõrjuda minu eesmärkidest ja tuleviku Ukrainaga seotud unistustest,» rääkis ta Šveitsi ajalehele Le Temps.

Tõmošenko sõnul teab riigipea Viktor Janukovõtš ja tema meeskond hästi, et endine valitsusjuht suudab muuta olukorda riigis ja koondada jõud, et seista vastu diktatuuri sisseseadmiseks Ukrainas.

Tõmošenko ütles Ukraina praeguste võimude tegevust kommenteerides, et seal on tegemist «kannibalide loogikaga».

Ka avaldas ta lootust, et Euroopa Inimõiguste Kohus, mis menetleb Tõmošenko kaebust, langetab lõpuks tema jaoks positiivse otsuse.

Tõmošenko võeti vahi alla 2011. aastal pärast poliitilise vastase Janukovõtši võimuletulekut. Teda süüdistati ametivolituste kuritarvitamises seoses gaasileppe allkirjastamisega Venemaa ja Ukraina vahel.

Praeguse seisuga on Tõmošenko vastu algatatud veel mitu kriminaalasja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles