Põhja-Korea liider jälgis vaidlusaluse merepiiri juures lahinglaskmisi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un inspekteerib armeed.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un inspekteerib armeed. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea liider Kim Jong-un jälgis kahe Korea vaidlusaluse merepiiri lähedal suurtükiväe lahinglaskmisi, teatas riiklik meedia täna.

Vaidlusalune piir Kollasel merel on olnud kahe Korea konfliktide allikas ning seda peetakse ka uue võimaliku vastasseisu peamiseks kohaks.

Esialgu ei ole selge, millal Kim lahinglaskmisi jälgis. Ta inspekteeris sama suurtükivägede üksust ka eelmisel nädalal ning kommunistliku riigi kesktelevisioon ja uudisteagentuur KCNA kajastasid seda põhjalikult.

«Mürsud tabasid kujuteldava vaenlase sihtmärke intensiivselt ning suurtükkide kõmin raputas taevast ja maad,» edastas KCNA.

«Kaasaegne sõda on suurtükkide sõda,» tsiteeris agentuur Kimi sõnu.

Põhja-Korea on ähvardanud vallandada teise Korea sõja vastuseks ÜRO Julgeolekunõukogu otsusele karmistada Pyongyangi-vastaseid sanktsioone karistusena kolmanda tuumakatsetuse eest tänavu veebruaris. Põhja-Koread on ka ärritanud hiljuti alanud Lõuna-Korea ja USA sõjalised õppused.

Lõuna-Korea peaminister Chung Hong-won inspekteeris neljapäeval vaidlusaluse merepiiri lähedal asuvat Yeonpyeongi saart ning kannustas seal paiknevaid sõjaväeüksuseid olema valmis igaks Põhja-Korea agressiooniks.

Põhja-Korea korraldas sellele saarele 2010. aasta novembris mürsurünnaku, milles hukkus neli inimest, nende seas kaks tsiviilisikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles