Austraalia armee laseb tappa tuhanded kängurud

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia pealinna Canberra lähedal asuvalt polügoonilt mullu mahalaskmiseks kinni püütud kängurud.
Austraalia pealinna Canberra lähedal asuvalt polügoonilt mullu mahalaskmiseks kinni püütud kängurud. Foto: Reuters / Scanpix

Sõjavägi on langetanud surmaotsuse mitmele tuhandele kängurule, kes elavad Austraalia pealinna Canberra lähedale rajatud polügooni juures, mis ajas raevu kohalikud loomakaitsjad.


6000 tavalise hallkänguru hukkamiseks on palgatud tsiviillaskurid ning jaht metsikutele kukkurloomadele kestab öösiti katkematult kuni augustini, vahendas Helsingin Sanomat agentuuri Associated Press.

Kohaliku kaitsealuse taimestiku, putukate ja roomajate säästmise ettekäändel hävitavaid känguruid elab armee arvates 3000 hektari suurusel polügoonil liiga palju - praegu arvatakse seal liikvel olevat koguni 9000 isendit.

Ent rahvusliku maskotina tuntud ja paljude meelest armsate kaisuloomade mahalaskmine tekitab siiski väga vastakaid tundeid. Canberra loomade vabastamisliikumise juhi Bernard Brennani kinnitusel tormavad järgmisel nädalal kohale protestijad tervest riigist.

Kõnealusel polügoonil lastakse ka suurtükkidest ja heidetakse granaate. Kaitseministeeriumi mullune sarnane aktsioon ühelt teiselt pealinnalähedaselt polügoonilt sadade kängurute likvideerimiseks katkeski ägedate meeleavalduste tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles