Twitteris lollitas valepaavst

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Twitteris olnud konto, mis väidetavalt kuulus Argentina kardinalile Jorge Mario Bergogliole, nüüdsele paavst Franciscusele, suleti eile. Pildil eelmsie paavsti Benedictus XVI Twitteris sõnumid
Twitteris olnud konto, mis väidetavalt kuulus Argentina kardinalile Jorge Mario Bergogliole, nüüdsele paavst Franciscusele, suleti eile. Pildil eelmsie paavsti Benedictus XVI Twitteris sõnumid Foto: SCANPIX

Twitteris olnud konto, mis väidetavalt kuulus Argentina kardinalile Jorge Mario Bergogliole, nüüdsele paavst Franciscusele, suleti eile.

Üsna kiiresti pärast paavsti valimist hakkasid levima tviidid, mille saatjaks oli märgitud @JMBergoglio, edastab Reuters.

Uudised sellistest Twitteri sõnumitest edastas esimesena uudisteagentuuri Reuters ajakirjanik.

«Olen väga õnnelik, et sain uueks paavstiks Franciscuse nime all,» seisis esimeses tviidis.

Minutitega oli @JMBergogliol tuhandeid järgijaid ning paljud õnnitlesid teda.

Üsna pea aga hakkasid tekkima kahtlused.

«Kui minust saab paavst, siis armastavad lapsed mind rohkem kui jõuluvana,» oli üks kahtlust äratanud sõnum.

Teine samas stiilis: «Vaid katoliku kiriku juht tohib lapsi hellitada, neid sülle võtta, kallistada ja anda neile……..,» jätkas valepaavst.

Veel üks sõnum: «Milline kohutav esimene päev! Möödunud öö tundub jätkuvat! Plussiks on see, et mind ümbritsevad kenad tibid».

Eile see Twitteri konto suleti.

Tegelikult on uue paavsti Franciscuse Twitteri konto sama, mis ta eelkäijal Benedictus XVI - @Pontifex.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles