Pyongyang süüdistab Souli ja Washingtoni küberrünnakutes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees pildistab okastraataial olevaid lindikesi, mille sõnumiks on soov kahe Korea ühinemisest.
Mees pildistab okastraataial olevaid lindikesi, mille sõnumiks on soov kahe Korea ühinemisest. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea süüdistas täna Ühendriike ja Lõuna-Koread viimastel päevadel selle veebilehtedele järjekindla ja intensiivse küberrünnakute kampaania korraldamises.

Kolmapäeval muutusid kättesaamatuks mitmed Põhja-Korea ametlikud veebilehed, teiste seas riikliku uudisteagentuuri KCNA, päevalehe Rodong Sinmuni ja lennufirma Air Koryo internetileheküljed.

«Meie vabariigi veebilehed on langenud järjekindla küberrünnaku alla,» edastas KCNA ja lisas, et juhtunu langeb ühele ajale Lõuna-Korea ja USA ühiste sõjaväeõppustega.

KCNA heitis Washingtonile ja Soulile ette kübersõjavõimekuste ülesehitamist ja nimetas rünnakuid hirmust ajendatud argpükslikeks ja põlastusväärseteks sammudeks. «Me ei istu kunagi käed rüpes, kui vaenlane meie vastu niisuguseid küberrünnakuid korraldab,» teatas agentuur.

Eile õhtuks olid enamik Põhja-Korea tähtsamatest veebilehtedest taas töökorras.

Kuigi põhjakorealased elavad maailma kõige isoleeritumas ning karmima tsensuuriga riigis, ei
ole riik siiski täielik internetikõrb.

Valitsus käivitas 2008. aastal riigisisese Intraneti võrgu, millega lubatakse piiratud arvul kasutajatel vahetada riigi heaks kiidetud informatsiooni. Internetile on juurdepääs üksnes riigi ladvikusse ja eliiti kuuluvatel inimestel, kelle arvu hindavad analüütikud kõige rohkem ligikaudu 1000-le.

Küberrünnakute korraldamises on viimastel aastatel pigem süüdistatud Põhja-Koread ennast.
Viimastel nädalatel on pinged Korea poolsaarel haripunkti tõusnud. Põhja Korea on ähvardanud Washingtoni ja Souli ennetava tuumarünnakuga, lubades väiksemagi provokatsiooni korral lõunanaabri vastu täiemahulist pealetungi alustada.

Pyongyangi sellise reaktsiooni põhjuseks on ÜRO julgeolekunõukogu otsus kehtestada tuumakatsetuse tõttu täiendavaid sanktsioone ning Lõuna-Korea ja USA 11. märtsil alanud ühisõppus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles