Euroopa Liit ootab Venemaalt endale võetud kohustuste täitmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso.
Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso. Foto: SCANPIX

Euroopa ootab, et Venemaa täidaks kohustusi, mille riik võttis Maailma Kaubandusorganisatsiooni (WTO), Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) ja Euroopa Nõukogu liikmeks astudes, ütles Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso täna Euroopa Ülemkogu kohtumisel.

«Tuleb minna vajadusepõhiselt partnerluselt üle valikupõhisele partnerlusele. On mitmeid põhjuseid hoida partnerlussuhteid Venemaaga. See on meie suurim naaber, tähtis energiatarnija, kolmas kaubanduspartner, maailma poliitilises protsessis osaleja, kes paljude aktuaalsete probleemide suhtes jagab meie vaateid,» ütles Barroso.

Barroso tuletas meelde, et Euroopa Liit (EL) on ka Venemaa jaoks oluline partner, 75 protsenti otsestest investeeringutest Venemaale pärineb EList. Peale selle on EL suurim Venemaa energiakandjate ostja.

«Me tahame, et Venemaa austaks endale võetud kohustusi WTO, OSCE ja Euroopa Nõukogu raames,» ütles ta.

Barroso teatas ka, et läheb tuleval nädalal koos Euroopa Komisjoni liikmetega Moskvasse, et arutada Venemaa kolleegidega poolte uusi koostöövaldkondi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles