Mehhiko ilutulestikuplahvatuse pealtnägija: laibad lendasid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad eile Jesus Tepatepeci asulas ühe ohvri laipa sündmuspaigalt ära viimas.
Päästjad eile Jesus Tepatepeci asulas ühe ohvri laipa sündmuspaigalt ära viimas. Foto: SCANPIX

Mehhiko keskosas sai eile ilutulestikuplahvatuses surma vähemalt 11 ja vigastada 70 inimest, teatasid võimuesindajad.

Politsei andmetel plahvatas usulisele üritusele kogunenud rahvahulga keskel ilutulestikuvahendeid täislaaditud veoauto.

Ühe pealtnägija kirjelduse kohaselt seisis lagendikul umbes 200 inimest, kui järsku kõmatasid võimsad plahvatused, laipu lendas ja inimesed otsisid paanikas varju.

«PMe nägime sõna otseses mõttes inimkehi õhus lendamas, siis läks mul silme ees mustaks,» ütles tunnistaja Isidro Garcia Vazquez ajakirjanikele.

Õnnetus juhtus riigi keskosas Nativitasi maakonnas asuvas Jesus Tepatepeci asulas.

«PMu jumal, see on kohutav tragöödia. Meil on informatsioon, et kohapeal hukkus vähemalt üheksa ja viga sai umbes 70 inimest. Üks mees suri kiirabis ja veel üks haiglas. Hukkunute seas oli kuuldavasti ka sülelaps. Nelja vigastu seisund on kriitiline,» täpsustas Tlaxcala osariigi piiskop Francisco Moreno.

Moreno sõnul tometati vigastatud ümberkaudsetesse haiglatesse.

President Enrique Pena Nieto kinnitas, et föderaalvõimud teevad kõik endast oleneva kohalike võimuesindajate abistamiseks ja ohvrid saavad abi riiklikust põletushaavadele spetsialiseerunud meditsiinikeskusest.

«PMa tunnen sügavat kahetsust ja kurbust selle koletu õnnetuse pärast Tlaxcalas. Minu kõige siiramad ja sügavamad kaastundeavaldused hukkunute lähedastele,» kirjutas president suhtlusvõrgustiku Twitter vahendusel.

Tlaxcala kuberner Mariano Gonzalez Zarur kuulutas välja kolmepäevase leina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles