Soome antifašistid kaebasid kohtusse filmi «The Soviet Story»

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti dokumentaalfilmi «The Soviet Stroy» plakat.
Läti dokumentaalfilmi «The Soviet Stroy» plakat. Foto: Wikipedia.org

End Soome antifašistideks nimetav rühmitus kaebas kohtusse Läti režissööri Edvins Šnore dokumentaalfilmi «The Soviet Story», teatas Läti televisiooni reedeõhtune uudistesaade Panorama.


Soome antifašistid väidavad oma kaebuses, et dokumentaalfilm õhutab rassiviha, võttes sihikule kindla etnilise grupi - venelased. Kui kohus kaebuse rahuldab, võib filmi näitajaid ähvardada kuni viieaastane vangistus.

Šnore kinnitusel aga kedagi trellide taha ei panda, kuna sellist reaktsiooni ennustades taotleti filmile kõik vajalikud load.

«The Soviet Story» ehk «Nõukogude lugu», mis on pälvinud tunnustust mitmetes riikides kogu maailmas, jutustab näljahädast Ukrainas 1920. aastatel, Poola ohvitseride massimõrvast Katõni metsas, natsi-Saksamaa ja Nõukogude Liidu julgeolekuteenistuste koostööst ning massilistest küüditamistest Stalini režiimi ajal.

Filmis demonstreeritakse unikaalseid dokumente ja kaadreid. See sisaldab samuti ajaloolaste ja poliitikute kommentaare ning totalitaarrežiimide ohvrite tunnistusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles