Putini-vastased protestijad kavatsevad taas Moskva väljakud vallutada

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opositsiooniaktivist Aleksei Navalnõi selle kuu algul Moskvas Basmannõi ringkonnakohtus, kus peetakse veel istungit möödunud aasta 6. mai miitingust osavõtjate üle.
Opositsiooniaktivist Aleksei Navalnõi selle kuu algul Moskvas Basmannõi ringkonnakohtus, kus peetakse veel istungit möödunud aasta 6. mai miitingust osavõtjate üle. Foto: SCANPIX

Vene opositsioon kavatseb järgmisel ja ülejärgmisel kuul korraldada Moskvas kaks massimeeleavaldust, teatas eile Vene opositsiooni koordinatsiooninõukogu (OCC) liige Aleksei Navalnõi Instagramis.

Esimene meeleavaldus toimub 6. aprillil Puškini väljakul, teine aga 6. mail Bolotnaja väljakul. Viimane markeerib ka aasta möödumist protestiüritusest, kus võimude loal toimunud meeleavaldusel Moskvas osales ligi 20 000 inimest ning selle käigus puhkes ka politseinike ja protestijate vahel kähmlus.

Toona peeti kinni sadu opositsiooniaktiviste, lisaks määras kohus mitmele opositsiooniliidrile rahatrahvi ning kahele neist ka 15-päevase aresti.

OCC moodustati eelmise aasta oktoobris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles