Liibüas on metanoolimürgitusse surnud 87 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Liibüas on nädala aja jooksul omatehtud alkoholi joomise tagajärjel surnud 87 ja 1044 inimest on saanud mürgituse, täpsustas pühapäeval tervishoiuministeerium.

Tervishoiuministri Nouri Doghmani sõnul on 15 ohvrit jäänud pimedaks. Ministri arvates pöörduvad paljud inimesed arstide poole liiga hilja.

Omatehtud kohaliku viigimarjadest ja datlitest valmistatud joogi ehk boukha sisse sattunud metanooli tõttu surnud ohvrid on vanuses 19-50. Ministeerium kutsus Liibüa rahvast üles alkoholi tarvitamisest loobuma, võimud on lubanud ka alkoholi salakaubandusele piiri panna.

Liibüas on alkoholi müük ja tarbimine keelatud.

Metanooli, mida kasutatakse ka kütusena, segatakse sageli väikestes kogustes omatehtud alkoholiga, et joogi alkoholisisaldust tõsta.

Suurema metanoolikoguse tarbimine võib kaasa tuua pimedaks jäämise või neerupuudulikkuse.

Poorsete piiride tõttu on Liibüas pärast Muammar Gaddafi režiimi kukutamist 2011. aastal suurenenud uimasti- ja salaalkoholi vedu. Peamiselt tuuakse riiki alkoholi Tuneesiast, Maltalt ja Alžeeriast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles