India politsei süüdistab vägistamise ohvriks langenud šveitslannat hooletuses

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India naispolitseinikud abistamas vägistamise ohvriks langenud šveitslannat
India naispolitseinikud abistamas vägistamise ohvriks langenud šveitslannat Foto: SCANPIX

India politsei süüdistab grupivägistamise ohvriks langenud šveitslannat ja tema meest hoolimatus käitumises ja ettevaatamatuses.

Juhtumit uuriva politseikomissar Avnesh Kumar Budholiyan sõnas, et paar ise on osaliselt süüdi, et selline juhtum aset leidis, edastab Independent.

«Nad olid valel ajal vales kohas ja see on nende endi süü,» lausus politsei esindaja.

Maharishi Dayanandi ülikooli naisuuringute keskuse juht Neerja Ahlawatin sõnas, et selline ükskõikne ja ohvrit süüdistav suhtumine on India politseis tavaline.

Ta lisas, et naiste olukord Indias on keeruline, kuna politsei ei soovi vägistamisjuhtumitega tegeleda.

«Kord on juhtumis süüdi öine aeg, siis et naised kannavad valesid rõivaid. Politsei ei soovi neid juhtumeid uurida ega vastutust võtta,» sõnas Ahlawat.

Indias puhkusereisil olev šveitslanna sattus vägistamise ohvriks möödunud nädala reedel. Naine ja ta mees telkisid India keskosas Madya Pradeshi osariigis.

Õhtu saabudes ründas paari grupp kohalikke mehi, keda võis olla 6 – 8. Nad peksid šveitslase läbi ja sidusid ta kinni. Pärast seda vägistasid nad naise.

India politsei arreteeris juhtumiga seoses 20 inimest. Vägistajad tunnistasid oma teo üles.

Indias on alates möödunud aastast naiste vägistamise juhtumeid aina sagedamini ette tulnud.

Möödunud aasta detsembri keskel sattus New Delhis bussiga sõites grupivägistamise ohvriks 23-aastane üliõpilane. Ta sai raskeid vigastusi ning suri kaks nädalat hiljem Singapuri haiglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles