Van Rompuy lahkub tuleval aastal poliitikast

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Ülemkogu eesistuja Herman Van Rompuy
Euroopa Ülemkogu eesistuja Herman Van Rompuy Foto: SCANPIX

Euroopa Ülemkogu eesistuja Herman Van Rompuy kavatseb lahkuda poliitikast pärast seda, kui tema mandaat 2014. aasta lõpus otsa saab.

«[Valimis]nimekirjades saab olema minu pereliikmeid. Neil, kes tahavad hääletada mõne Van Rompuy poolt, on selleks kõik võimalused. 2014. aasta lõpp on minu poliitilise karjääri lõpp,» ütles endine Belgia peaminister eile hollandikeelsele rahvusringhäälingule VRT, vahendas AFP.

65-aastane Van Rompuy sai ülemkogu eesistujaks 2010. aastal ning valiti 2012. aastal ametipostile veel kaheks aastaks tagasi. Kuna seda positsiooni saab pidada vaid kaks järjestikust ametiaega, peab Van Rompuy tuleva aasta novembris ametikohalt lahkuma.

Van Rompuy pere on Belgia poliitikas hästi esindatud. Hermani vend Eric on Flandria parlamendi liige, tema poeg Peter on aktiivne Flandria kristlike demokraatide erakonnas.

Hermani õde Tine on kandideerinud mitmetel valimistel vasakpoolsete parteide nimekirjas. Van Rompuy abikaasa Geertrui lööb kohaliku poliitikuna kaasa Brüsseli äärelinna juhtimises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles