Kurdi separatistide juht Türgis kinnitas ajaloolise relvarahu väljakuulutamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi kurdimeelne parlamendisaadik Selahattin Demirtas, kes täna Abdullah Öcalani kõne ette luges.
Türgi kurdimeelne parlamendisaadik Selahattin Demirtas, kes täna Abdullah Öcalani kõne ette luges. Foto: SCANPIX

Türgi kurdi separatistide vangistatud juht Abdullah Öcalan kinnitas, et kuulutab neljapäeval kurdide uusaastal välja ajaloolise relvarahu, ütles täna kurdimeelne parlamendisaadik.

«Jätkan ettevalmistusi, et kuulutada 21. märtsil newrozi pidustuste ajal välja relvarahu. Deklaratsioon, millega ma esinen, on ajalooline,» seisis Kurdistani Töölispartei (PKK) juhi Öcalani kirjas, mille parlamendisaadik Selahattin Demirtas ette luges.

Demirtas kuulus kurdide delegatsiooni, mis külastas Öcalani täna Imrali vanglasaarel. Tegemist oli kolmanda külaskäiguga alates Öcalani ja Türgi võimude rahukõneluste algusest eelmise aasta lõpus.

Öcalan kutsus kirjas Türgi parlamenti tegema omalt poolt kõik, et rahuprotsess muutus püsivaks, mis võimaldaks tuhandetel kurdi sissidel relvad maha panna ja Türgist lahkuda.

Ankara ja tema lääneriikidest liitlased on kandnud 1984. aastal Türgi kaguosas kurdi autonoomia eest relvastatud võitlust alustanud PKK terroriorganisatsioonide nimekirja. Konfliktis on saanud surma üle 40 000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles