Dombrovskis: Riia volikogu tegevuse provokatiivsus selgub 9. mail

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavune leegionäride päev Riias.
Tänavune leegionäride päev Riias. Foto: SCANPIX

Riia linnavolikogu peab võtma vastutuse Vabadussamba juures 16. märtsil juhtunud intsidentide eest, kuna andis nõusoleku korraldada ühel ja sama ajal kaks teineteist vastandavat üritust, ütles Läti peaminister Valdis Dombrovskis täna.


Dombrovskis ütles telekanalile LNT antud intervjuus, et on võimalik, et Riia linnavolikogu tegutses nõusolekut andes teadlikult. Seda peavad näitama volikogu otsused 9. mai ürituste korraldamise kohta.

«Esiteks ma leian, et vastutuse peavad võtma Riia linnavolikogu ja selle juhtkond, kes sanktsioneerisid need üritused. Võib muidugi politseile teha etteheiteid, et oli probleeme, oli provokatiivseid väljaastumisi helitehnikaga ja muud taolist, et segada teist üritust, kuid samas Riia volikogu andis loa helitehnika kasutamiseks. Minu arvates on tegemist üsna ilmse provokatsiooniga. Kas see oli provokatsioon või mitte, ma arvan, seda me näeme siis, kui Riia volikogu annab loa taoliste ürituste korraldamiseks 9. mail,» rääkis ta.

Erinevalt varasematest aastatest andis Riia omavalitsus tänavu loa kõigile üritustele, mis Vabadussamba juures 16. märtsiks välja kuulutati.

Kui Läti Relva-SSi veteranid hakkasid panema lilli Vabadussamba jalamile, asusid antifašistid leegionäride mälestusüritust nõukogudeaegse muusika ja häiresignaalidega segama.

See tekitas poolte vahel kokkupõrkeid, millesse sekkus politsei. Valitsusse kuuluvad rahvuslased nõuavad seetõttu Läti siseministri Rihards Kozlovskise tagasiastumist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles