Maduro hoiatas sabotaažiaktide eest valimiste eel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicolas Maduro
Nicolas Maduro Foto: SCANPIX

Venezuela valitsuse vastased kavandavad 14. aprilli valimiste eel riigi elektrivõrgu saboteerimist ning toidujagamise häirmist, hoiatas Venezuela presidendi kohusetäitja Nicolás Maduro esmaspäeval.

Maduro sõnavõtu ajendiks on tõenäoliselt kasvav mure toidunappuse ning voolukatkestuste üle mitmes riigi piirkonnas.

Opositsioon on varem analoogilised süüdistused tagasi lükanud. Opositsioonipoliitikute väitel on toidunappuse eest vastutav valitsus, mis ei ole toitu importivatele ettevõtetele piisavalt raha eraldanud. Lisaks süüdistavad nad voolukatkestustes valitsuse tegevusetust, nende sõnul ei ole võimud vooluvõrku piisavalt investeerinud.

Venezuela katkestas möödunud kolmapäeval Ühendriikidega diplomaatilise suhtluse, põhjendades seda Washingtoni sekkumisega riigi siseasjadesse.

Caracas saatis endise presidendi Hugo Cháveze surma päeval ehk 5. märtsil riigist välja kaks USA õhujõudude atašeed, millele Ühendriigid vastasid omakorda kahe Venezuela diplomaadi riigist väljasaatmisega.

14. aprillil peetavatel valimistelt on oodata presidendi kohusetäitja Maduro ja opositsiooni presidendikandidaadi Henrique Caprilese mõõduvõttu. Möödunud teisipäeval avaldatud arvamusuuringu tulemuste kohaselt toetab 53 protsenti venezuelalastest Madurot Caprilest toetava 35 protsendi vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles