Prokurör nõuab terrorismis süüdistatavale leedulannale vale eest trahvi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terrorismis süüdistatud Egle Kusaite.
Terrorismis süüdistatud Egle Kusaite. Foto: SCANPIX

Vilniuse prokurör Tomas Tukleris nõuab 13 000 liti suuruse trahvi määramist terrorismis süüdistatavale Eglė Kusaitėle laimu, valeütluse, valetunnistuste ja ähvarduste eest.

Klaipedast pärit Kusaitė teatas avalikult, et kohtueelse juurdluse ajal peksid teda Leedu ja Venemaa õiguskaitse organite töötajad ja et talle manustati sunniviisiliselt psühhotroopseid ravimeid. Naine palus sellega seoses alustada juurdlust. Ent Kusaitė suhtes ei ole kindlaks tehtud vägivalla tarvitamist ning tema enda suhtes alustati menetlust.

Kusaitė vahistati 2009. aasta oktoobris. Teda süüdistatakse organiseeritud rühmituse moodustamises terroriakti toimepaneku eesmärgil.

Prokuröride väitel tunnistas kahtlusalune üles, et kavatses sõita Tšetšeeniasse ja end seal Vene väeosa juures õhku lasta. Süüdimõistmise korral ähvardab teda eluaegne vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles