CIA eksjuht Petraeus palus tehtud vigade tõttu avalikult vabandust

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CIA endine peadirektor David Petraeus esines 26. märtsil Lõuna-California ülikoolis.
CIA endine peadirektor David Petraeus esines 26. märtsil Lõuna-California ülikoolis. Foto: SCANPIX

USA Luure Keskagentuuri (CIA) endine peadirektor David Petraeus palus avalikult vabandust vigade pärast, mis viisid tema lahkumiseni luureteenistusest.

Tegemist oli tema esimese avaliku esinemisega pärast ametist lahkumist, vahendas AFP.
Ta rõhutas, et ei saa kunagi täielikult hüvitada tekitatud pahameelt.

Kindral Petraeus pani ameti maha mullu novembris abieluvälise suhte põhjustatud skandaali tõttu.
Afganistanis ja Iraagis rahvusvahelisi liitlasvägesid juhtinud mehel oli salasuhe kolleegi kolonelleitnandi Paula Broadwelliga, kes kirjutas tema elulugu.

«Mõistan hästi, et mind vaadatakse nüüd teisiti kui aasta tagasi. Hiljutistes sündmustes olen süüdi aga üksnes mina,» rääkis Petraeus Lõuna-California ülikoolis toimunud üritusel, kus kuulajaskonna moodustas enam kui 600 veterani ja reservväelast.

CIA eksjuht palus vabandust tekitatud pahameele pärast. «Tahan oma kõne alustuseks öelda, et ta on kurb ja palub vabandust kõige selle eest, mis viisid CIAst lahkumiseni ja põhjustasid valu perele, sõpradele ja toetajatele,» rääkis ta.

Enne pooletunnise kõne lõppu ütles ta, et mõistab suurepäraselt tõsiasja, et ei saa päris 100-protsendiliselt hüvitada juhtunut lähedaste ega ka mõne muu jaoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles