Kaks USA pommituslennukit lendas üle Korea poolsaare

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA õhujõudude superpommituslennuk B-2 (vasakul) Osan lennuväebaasi lähistel  Pyeongtaekis, mis jääb Lõuna-Korea pealinnast Soulist lõunasse.
USA õhujõudude superpommituslennuk B-2 (vasakul) Osan lennuväebaasi lähistel Pyeongtaekis, mis jääb Lõuna-Korea pealinnast Soulist lõunasse. Foto: SCANPIX

Täna lendasid kaks Ameerika Ühendriikide superpommituslennukit B-2 üle Korea poolsaare, sooritades nö hirmutusmissiooni.

Radarite jaoks peaaegu nähtamatud lennukid lendasid USAst Lõuna-Koreasse ja see oli osa kahe riigi vahelistest õppustest, vahendas sky.com.

Ekspertide sõnul tahtsid ameeriklased näidata Põhja-Koreale, et võtavad Lõuna-Korea kaitsmist tõsiselt.

Põhja-Korea ei pannud vaatamata ähvardustele piiri Lõuna-Koreaga kinni, hoides vähemalt täna hommikul avatuna tee Kaesongi tööstusparki.

Eile ähvardas Põhja-Korea, et katkestab viimase kolmest sõjalisest «kuumast liinist» Lõuna-Koreaga. Tegelikkuses tähendab see igasuguses militaarse teabevahetuse katkemist. Põhja-Korea ähvardas ka, et sõda võib puhkeda ükskõik millal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles