Vershbow: meil pole infot, et Süüria ülestõusnud kasutasid keemiarelva

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria opositsionäär relvastusega, mis on võetud ära president Bashar al-Assadi toetavatelt väeüksustelt.
Süüria opositsionäär relvastusega, mis on võetud ära president Bashar al-Assadi toetavatelt väeüksustelt. Foto: SCANPIX

NATO-l ei ole informatsiooni, mis viitaks sellele, et Süüria opositsioon on kasutanud keemiarelva, küll on aga alliansil mure, et president Bashar al-Assad võib kasutada selliseid relvi oma rahva vastu, ütles NATO asepeasekretär Alexander Vershbow reedel Moskvas.

«Praegu ei ole mingit kinnitust, et keegi oleks selles konfliktis keemiarelva kasutanud. Praegu ei ole ka tõendeid selle kohta, et opositsioonivägedel oleks keemiarelvi,» ütles Vershbow intervjuus Interfaxile.

«Meie peamine mure on võimalus, et Assadi režiim, millel tõepoolest on märkimisväärsed keemiarelva varud, võib kasutada neid oma rahva vastu,» lisas ta.

NATO asepeasekretäri sõnul on USA president Barack Obama ja NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen mõista andnud, et kui Assadi režiim keemiarelva kasutaks, astuksid nad üle punasest joonest.

Vastates küsimusele, kui tõenäoline on NATO sekkumine Süüriasse, ütles Vershbow, et allianss ei kavanda mingit sõjalist sekkumist ning Süürias toimuv erineb mitmeti olukorrast Liibüas kaks aastat tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles