Majavaring Tansaanias nõudis vähemalt 19 elu

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetöötajad varingupaigas Dar es Salaamis.
Päästetöötajad varingupaigas Dar es Salaamis. Foto: SCANPIX

Tansaania valitsusametnike andmetel on päästetöötajad toonud Dar es Salaamis kokku varisenud maja rusudest välja 19 surnukeha.

Regionaalvolinik Saidi Mecky Sadicky rääkis AFP-le, et hukkunute seas on vähemalt kaks last.

Pärastlõunal leiti veel kaks surnukeha, kinnitas  ta ja seega on nüüdseks leitud 19 surnukeha.

Üldse jäi kadunuks neli last, kellest kahte otsitakse endiselt. Veel on kadunud kümmekond täiskasvatut.

«Operatsioon jätkub, kuid on väga vähe lootust, et nad elusalt leitakse,» lisas Saidi Mecky Sadicky.

16-korruseline ehitusjärgus hoone varises Kisutu rajoonis kokku eile hommikul. Rusudest on elusana välja toodud 18 inimest.

Varasemate uudiste järgi jäi õnnetuses kadunuks umbes 45 inimest, nende seas ehitustöölisi, kohalikke elanikke ja koraanikooli õpilasi.

Kohalik elanik Nishit Surelia rääkis BBC-le, et pärast kohutava müra saatel aset leidnud varingut hakkasid inimesed kõik jooksma, kuna arvati, et tegemist oli maavärinaga. Kõik kohad olid tolmu täis ja alles hiljem selgus, mis täpselt juhtus.

Rusude alla lõksu jäänud inimesed on rääkinud, et nad helistasid mobiiltelefonidega pereliikmetele ja sõpradele ning teatasid juhtunust.

Tansaania majandus liigub ülesmäge ja see on toonud viimastel aastatel kaasa ehitusbuumi ka riigi majanduspealinnas Dar es Salaamis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles