Ungari valitsuspartei toetus pole langenud

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungari peaminister Viktor Orbán.
Ungari peaminister Viktor Orbán. Foto: SCANPIX

Ungari peaministri Viktor Orbáni parempoolne erakond Fidesz on vaatamata nii kodumaisele kui ka Brüsseli kriitikale jätkuvalt riigi kõige populaarsem erakond.

Hiljutise arvamusuuringu tulemuste kohaselt toetab Fideszit 24 protsenti küsitlusele vastanuist ehk kümme protsenti rohkem kui opositsiooni suurimat erakonda sotsiaaldemokraate, vahendas Visegrádi grupi koduleht.

Sotsiaaldemokraatidele järgnes oma juutide- ja mustlastevastase retoorika poolest tuntud, kuid end radikaalrahvuslikuks nimetav Jobbik, mille toetus oli kaheksa protsenti. Seitse protsenti küsitletutest toetas ekspeaminister Gordon Bajnai vasakpoolset erakonda «Koos 2014».

Ülejäänud erakondade toetus oli märgatavalt väiksem. Näiteks opositsiooni kuuluvat roheliste ja liberaalide parteid Poliitika Võib Olla Erinev (LMP) toetas kaks protsenti ja vasakpoolset Demokraatia Koalitsiooni (DK) üks protsent vastanuist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles