Liibüa peaministri nõunik rööviti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibüa peaminister Ali Zeidan
Liibüa peaminister Ali Zeidan Foto: SCANPIX

Liibüa peaministri Ali Zeidani nõunik langes pealinna Tripoli lähistel inimröövi ohvriks.

Mohamed al-Ghattous võidi röövida möödunud nädala pühapäeval Ghot al-Romanis, kui ta oli sõitmas oma kodulinnast Misratast Tripolisse, edastab BBC.

Politsei leidis ta auto mahajäetuna ja koheselt käivitati ta otsimine.

Möödunud pühapäeval teatas Liibüa peaminister, et mitu valitsusliiget sai tapmisähvardusi.

Peaminister selgitas pressikonverentsil, et alates sellest kui ta neli kuud tagasi võimule tuli, on ta töötanud väga keerulistes oludes.

Valitsusallika andmetel võisid al-Ghattousi röövida isikud, kes olid teele pannud võlts kontrollpunkti. Röövijad esinesid julgeolekutöötajatena.

«Ta asukoht on teadmata. Temast jäi maha auto, kurjategijad võisid arvata, et masina jäljed reedavad neid,» lausus valitsusallikas.

Liibüas pingestus sisepoliitiline olukord pärast seda, kui valitsus astus samme, et saata laiali ja desarmeerida paramilitaarsed üksused.

Möödunud nädalal protestis peaministri hoone juures üks selline relvastatud grupeering, mis nõudis ta tagasiastumist. Möödunud pühapäeval kordus sama asi justiitsministeeriumi hoone juures.

Liibüa valitsus püüab toime tulla relvastatud üksustega, mis moodustati pärast diktaator Muammar Gadaffi kukutamist, et riigis korda säilitada.

Nüüdseks püüavad need üksused oma võimu säilitada ning valitsusel on suuri raskusi nende kontrollimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles