Iraagi pealinnas rünnati ajalehetoimetusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagis rünnati ajalehetoimetusi.
Iraagis rünnati ajalehetoimetusi. Foto: SCANPIX

Iraagi pealinnas Bagdadis tungisid relvastatud mehed ajalehetoimetustesse, kus peksid ja pussitasid ajakirjanikke ning rüüstasid tööruume, teatasid teisipäeval võimuesindajad ja tunnistajad.

Võimuesindajate sõnult rünnati nelja sõltumatu väljaande kontoriruume.

Ühe ajakirjaniku sõnul olid ründajad šiia omakaitseväelased ja tegemist kättemaksuga artiklite eest, milles kritiseeriti äärmuslike vaadetega vaimuliku Mahmoud al-Sarkhi ettevõtmisi ja väljaütlemisi.

Ajakirjanike Bassam al-Sheikhi ja Ali al-Daraji kirjelduse kohaselt osales koordineeritud vägivallatsemises umbes 50 meest, kes ründasid meediatöötajaid nuiade ja nugadega ning peksid puruks arvutid ja mööbli.

«See oli õudne, me ei saanud midagi teha. Nad peksid puruks aknad ja süütasid ühe auto,» lisas Al-Daraji.

Tervishoiuametnike kinnitusel toimetati neli inimest noahaavadega haiglasse ja ühel olid peksmisest saadud rasked vigastused. Politsei on alustanud juhtunu uurimist.

Märts oli Iraagis ohvriterohkeim kuu alates eelmise aasta augustist, rünnakutes sai surma 271 ja vigastada 906 inimest, selgus Iraagi julgeolekujõudude andmetest. 2012. aasta augustis sai rünnakutes surma 278 inimest. Tänavu veebruaris hukkus Iraagi vägivallas 220 inimest, haavatuid oli 571.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles