Pussy Rioti liige võib retsidivistide kolooniast pääseda

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Aljohhina
Maria Aljohhina Foto: SCANPIX

Üks kahest punkbändi Pussy Riot vangistatud liikmest Maria Aljohhina kannab karistust korduvalt süüdimõistetute koloonias, kuigi kohus on teda karistanud vaid korra.

24-aastane Aljohhina kannab Permi oblastis asuvas koloonias nr 28 kaheaastast vanglakaristust mulluse Vladimir Putini vastase aktsiooni eest Moskva Lunastaja Kristuse kirikus.

Vene päevaleht Kommersant viitas kohaliku prokuratuuri allikatele, kelle sõnul avastati kontrolli käigus, et Aljohhina kannab karistust korduvalt süüdi mõistetud naistele mõeldud koloonias, kuigi ta on kohtulikult süüdi mõistetud vaid korra. Lehe andmetel on prokurörid väidetavalt nõudnud, et Aljohhina toimetataks teise karistusasutusse.

Anonüümne prokuratuuri allikas kinnitas uudisteagentuurile Interfax, et sellekohase otsuse peab langetama föderaalne vanglateenistus, misjärel võidakse Aljohhina toimetada mõnda teise Permi piirkonna või Venemaa kinnipidamisasutusse.  

Mullu süüdi mõistetud Aljohhina eraldati kolooniasse saabudes teistest vangidest, kuid viidi seejärel ühiskongi, kus teda tappa ähvardati. Mullu novembris viidi Aljohhina tema enda palvel üle üksikkongi.

Jaanuaris opositsioonilisele päevalehele Novaja Gazeta antud intervjuus ütles Aljohhina, et tal on valus vaadata, kuidas Vene vanglasüsteem kinnipeetavaid rõhub.

«Kõige raskem asi? Aru saada, kuidas see süsteem töötab, kuidas ta inimestes orjamentaliteedi tekitab, kuidas inimesed alistuvad,» kirjeldas ta. «Need ei ole üksikud juhtumid, neid on massiliselt ja erandeid praktiliselt ei ole. Nõmedus, argpükslikkus, reetmine ja pealekaebused – see on reegel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles