Medvedev: Vene ja Eesti koostööks tuleb ideoloogiast eemalduda

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läänemeremaade foorumi osavõtjad: Eesti valitsusjuht Andrus Ansip istub kõrvuti Leedu kollegi Algirdas Butkeviciusega. Kõnepuldis seisab Vene peaminister Dmitri Medvedev.
Läänemeremaade foorumi osavõtjad: Eesti valitsusjuht Andrus Ansip istub kõrvuti Leedu kollegi Algirdas Butkeviciusega. Kõnepuldis seisab Vene peaminister Dmitri Medvedev. Foto: SCANPIX

Venemaa peaministri Dmitri Medvedevi sõnul pole Vene ja Eesti suhted mitmete parameetrite järgi just kõige kõrgemal tasemel, koostööks tuleks aga eemalduda ideoloogiast.

«Põhimõtteliselt on nii, et kui väljuda teatud skeemide raamest, mõnikord ideoloogilistest, mis eksisteerivad meie suhetes, siis võiksime anda hea tõuke majandusliku koostöö ja inimestevaheliste kontaktide arenemisele. Ma loodan, et nii ka läheb,» rääkis valitsusjuht Peterburis aset leidnud pressikonverentsil.

«Kuskil on midagi külmutatud, kuskil ei suuda me leida kokkupuutepunkti…Tuleb teha kõik selleks, et need suhted areneks stabiilselt ja et meie riikide kodanikud saaks kasutada koostöö vilju,» rääkis Vene valitsusjuht.

Ta puudutas ka üksnes Vene ja Eesti majandussuhteid. «Need pole nii keerulised, kui võib tunduda – kaubakäive kasvab, seda mõõdetakse miljardite dollaritega,» nentis ta.

Läänemeremaade peaministrid viibivad Peterburis täna ja homme, et arutada regiooniga seotud teemasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles