Briti kuluhüvitiste skandaal nõudis esimese ohvri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrew Mackay täna Londonis.
Andrew Mackay täna Londonis. Foto: Reuters / Scanpix

Briti poliitikute kuluhüvitiste skandaal nõudis täna esimese ohvri, kelleks osutus opositsioonijuht David Cameroni abi.


Samas oli sunnitud vabandust paluma üks endine minister, kes oli nõudnud hüvitist 18 kuud tagasi tasutud kodulaenu eest.

Nädalaga on päevavalgele tulnud parlamendiliikmete piinlikke kulutusi alates koduaeda basseini ehitamisest muttide hävitamiseni.

Täna teatasid konservatiivid, et Andrew MacKay ei saa jätkata Cameroni parlamendiabina.

Skandaal ei ole jätnud puudutamata ühtki Briti kolmest suuremast parteist ning õõnestab peaminister Gordon Browni Tööpartei jalgealust aasta jooksul toimuvaid valimisi silmas pidades.

Värsked üksikasjad parlamendiliikmete kuluhüvitiste kohta paljastavad, et endine põllumajandus- ja keskkonnaminister Elliot Morley küsis 16 000 naela kodulaenu tarvis, mille ta oli pooleteise aasta eest ära maksnud.

Morley, kelle saadikupositisooni paljastus võib ohtu seada, võttis vea omaks ja palus vabandust.

Browni Downing Streeti büroo sõnul on peaminister väga mures. Maksumaksjate liit aga nõuab politseijuurdlust, lubades vastasel juhul ise Morley vastu hagi algatada.

Mõni tund pärast Morley paljastamist tulid teated MacKay tagasiastumisest.

Nimelt oli teise tooride parlamendiliikme Julie Kirkbride'iga abielus MacKay nõudnud hüvitist abielupaari ühise Londoni kodu eest, samal ajal küsis tema naine aga raha oma valimisringkonnas asuva kodu hooldamise eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles