Saksa saatkond Põhja-Koreas jätkab esialgu tööd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa rahvuslipp.
Saksa rahvuslipp. Foto: SCANPIX

Saksa saatkond Põhja-Koreas jätkab esialgu tööd, teatas Berliin laupäeval seoses Pyongyangi hoiatusega välisesindustele, et nende julgeolekut ei suudeta tagada.

«Saksa saatkonna julgeolekut ja ohustatust hinnatakse pidevalt,» öeldi Saksa välisministeeriumi avalduses. «Esialgu saab saatkond tööd jätkata.»

Avalduses lisati, et turvameetmete osas peetakse aru ka teiste riikidega, kellel on Põhja-Koreas esindused.

Euroopa Liidu diplomaatiliste esinduste juhid Põhja-Koreas kohtuvad laupäeval, et töötada Pyongyangi hoiatuse järel välja ühine seisukoht.

Enamik valitsusi on öelnud, et ei kavatse otsekohe personali koju tuua.

Põhja-Korea teatas reedel, et ei saa pärast 10. aprilli tagada Pyongyangis asuvate saatkondade turvalisust, ning on kutsunud Suurbritanniat, Venemaad ja teisi Euroopa riike oma diplomaatilist personali evakueerima.

Pinged Korea poolsaarel on viimastel nädalatel haripunkti tõusnud. Viimaste provokatsioonidena kiitis Põhja-Korea sõjavägi heaks tuumarünnaku korraldamise Ühendriikidele ning toimetas kaks kesktegevusraadiusega raketti riigi idarannikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles