Jaapani kaitseminister annab loa Põhja-Korea rakett alla tulistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani kaitseminister Itsunori Onodera.
Jaapani kaitseminister Itsunori Onodera. Foto: SCANPIX

Jaapan käsib oma relvajõududel tulistada alla kõik selle territooriumi poole suunduvad Põhja-Korea raketid, vahendas meedia täna.

Vastava käsu võib pühapäeval või «paari päeva pärast» anda kaitseminister Itsunori Onodera, vahendas ajaleht Yomiuri ja uudisteagentuur Jiji.

Käsku ei tehta avalikuks, et mitte rahvast ehmatada, lisas uudisteagentuur Kyodo valitsusallikatele viidates.

Käsu kohaselt saadetakse Jaapani merele õhutõrjerakettidega Aegis-tüüpi sõjalaevad, et nad saaksid tulistada alla Põhja-Korea raketid, mis paistavad Jaapani territooriumi suunas lendavat, vahendas Kyodo.

Jaapani kaitseminister on sarnase käsu varemgi andnud - 2009. aasta aprillis ning mullu aprillis ja detsembris.

Lõuna-Korea meedia andmeil on Põhja-Korea toimetanud idaranniku lähedale mobiilsed stardiseadeldised kahe keskmaaraketiga.

Lisaks soovitas Pyongyang välisriikidel oma saatkonnad evakueerida, sest ei suuda väidetavalt pärast 10. aprilli enam nende turvalisust tagada.

Jaapani valitsusallika sõnul ei peeta raketirünnakut kuigi tõenäoliseks, kuid valitsus soovib igaks võimalikuks stsenaariumiks valmistuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles