Eestlasest liiklushuligaan põhjustas Helsingis tagaajamisoperatsiooni

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseiauto valguspaneel
Soome politseiauto valguspaneel Foto: Soome politseiamet

Eestlasest autojuht, kel polnud juhiluba ja kel oli Soome sissesõidukeeld, põhjustas Helsingis oma juhtimisstiili tõttu pingelise tagaajamisoperatsiooni.

Neljapäeval kella 19.20 paiku jäi politseipatrullil Ratapihantiel silma sõiduauto, millel puudus esimene kaitseraud, vahendas auto.fi.msn.com.

Varem oli hädaabikeskus teatanud sarnasest autost, kuna selle juht oli Käpylä linnaosas asuvast Shelli bensiinijaamast lahkunud arvet maksmata.

Politseipatrull pani vilkuri tööle ja hakkas põgenikku taga ajama. Auto kihutas aga edasi seni, kuni pidi koos teiste sõidukitega jääma foori punase tule tõttu seisma.

Politseinik läks auto juurde, kuid juht andis kõvasti gaasi ja kihutas punase tule alt läbi. Patrull asus nüüd juba mitme teise patrulli abiga põgenikku taas jälitama.

Masin sooritas mitmeid liiklusrikkumisi, näiteks kihutas vastassuunavööndis kiirusega enam kui 100 kilomeetrit tunnis.

Juht püüdis põgeneda, kuid politseinikud leidsid ta pärast mõningaid otsinguid Messeniuksenkatult üles.

Roolis istunud eesti mees puhus alkomeetrisse ja see näitas korralikku joovet. Ta toimetati vereanalüüsi tegemiseks laborisse.

Kõnealuses sõidukis viibis ka autoomanikust eestlanna. Teda kahtlustatakse juhtimise usaldamises ebakainele isikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles