Thatcherile korraldatakse tseremoniaalsed matused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margaret Thatcher Briti peaministri rollis 1982. aastal.
Margaret Thatcher Briti peaministri rollis 1982. aastal. Foto: SCANPIX

Täna varahommikul surnud endisele Briti peaministrile Margaret Thatcherile korraldatakse sõjaväeliste auavaldustega tseremoniaalsed matused, teatas valitsusjuhi büroo.

Tseremoniaalsed matused erinevad vaid pisiasjades riiklikest matustest, mis on mõeldud monarhidele ja haruharva ka teistele väljapaistvatele isikutele.

Viimased tseremoniaalsed matused korraldati Suurbritannias 2002. aastal kuninganna emale ja 1997. aastal Walesi printsessile Dianale.

«Downing Street teatab, et kuninganna nõusolekul korraldatakse leedi Thatcherile sõjaväeliste auavaldustega tseremoniaalne matus. Matusetalitus toimub püha Pauli katedraalis,» teatas peaministri büroo. Hiljem järgneval tuhastamisel osalevad pereliikmed.

Viimati korraldati riiklik matus mittekuninglikule isikule 1965. aastal, kui suri Briti sõjaaegne peaminister Winston Churchill. Riiklik matus korraldati ka sõjakangelastele admiral Horatio Nelsonile (1806) ja Wellingtoni hertsogile (1852).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles