Helsingi pakub kaheks nädalaks tasuta ühistranspordi passi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trammid Helsingis.
Trammid Helsingis. Foto: SCANPIX

Helsingi transpordivalitsus HSL alustas kampaaniat autode arvu vähendamiseks linnas, pakkudes uutele kasutajatele kaheks nädalaks tasuta ühistranspordi passi, vahendas rahvusringhääling Yle.

Iga kohalik elanik, kes on valmis ajutiselt autosõidust loobuma, saab taotleda mai keskpaigani tasuta kahenädalast tasuta passi. Kuigi kampaania on suunatud eeskätt pidevatele autokasutajatele, võivad tasuta passi taotleda kõik, kellel seda praegu ei ole.

«Tasuta passi võivad saada ka need, kellel autot ei ole. Peamine tingimus on see, et taotlejal pole ühistranspordi passi või et ta pole seda kolm aastat kasutanud,» ütles HSLi kommunikatsioonidirektor Mari Flink. Samuti rõhutas Flink, et kampaanias osalemine ei tähenda, et kaardi saaja peab autost kaheks nädalaks täielikult loobuma. Kampaania eesmärk on elavdada arutelu ja teadlikkust autode mõjust keskkonnale.

«Me ei taha saata sõnumit, et eraautod on üksnes halvad. Paljude inimeste jaoks on auto parim lahendus teatud sõitudeks, kuid ühistransport on hea alternatiiv,» ütles Flink.

Praegu on HSLi pass umbes 800 000 inimesel, kes seda regulaarselt kasutavad. Vaba kampaaniapassi väärtus on 55,10 kuni 77,50 eurot sõltuvalt sellest, millises ühistranspordi tsoonis inimene elab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles