Hanso: ohtlikud on Põhja-Korea ähvardustega kaasnevad arengud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Hanso
Hannes Hanso Foto: Elmo Riig / Sakala

Rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse teadur Hannes Hanso sõnul on Põhja-Korea ähvarduste taga ka pinged sisepoliitikas, kuid nende taustast ei ole riigile omaselt midagi teada.

Hanso rääkis saates «Välisilm», et Põhja-Korea on alati väljapressimises osav olnud ning taoline retooriline eskalatsioon toimub igal kevadel, kui toimuvad Lõuna-Korea ja USA ühisõppused, samas nentis ta, et tänavu on olukord siiski märksa teine.

«Riik on juba kolm korda katsetanud tuumapommi ja üha paremaks neil see tehnoloogia läheb. Mine tea, võibolla katsetavad veel neljandat korda ka, teiseks, ballistiliste ehk kaugmaarakettide katsetused on olnud vahest edukad ja vahest ebaedukad aga viimane näitas, et nad suudavad tulistada raketi Põhja-Koreast kuskile Filipiinide taha Vaiksesse ookeanisse,» loetles ta, lisades, et selliste näidete taustal tuleks neisse ähvardustesse tõsisemalt suhtuda.

Ta lisas, et isegi kui Põhja-Korea ähvardused jäävad vaid ähvardusteks, tuleks vaadata seda, mida need ähvardused regioonis üldiselt kaasa toovad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles