London: Thatcheri matused peetakse järgmisel nädalal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suri endine Briti peaminister Margaret Thatcher.
Suri endine Briti peaminister Margaret Thatcher. Foto: SCANPIX

Endise Suurbritannia peaministri Margaret Thatcheri sõjaväeliste austusavaldustega tseremoniaalsed matused peetakse järgmisel nädalal, teatasid Briti võimud esmaspäeval.

"Downing Street teatab, et kuninganna nõusolekul korraldatakse leedi Thatcherile sõjaväeliste auavaldustega tseremoniaalne matus. Matusetalitus toimub püha Pauli katedraalis," teatas peaministri büroo.

Downing Street ei jaganud infot matusetalituse kuupäeva kohta, lisades vaid, et see korraldatakse vastavalt Thatcheri pere soovidele. Peaministri büroo kinnitas, et kuigi matusetalitus ei ole avalik, tehakse sellest teleülekanne ning rahvas saab lahkunule austust avaldada kirstu teekonnal katedraali.

Valitsuse sõnul hoitakse esmaspäeval poolde vardasse langetatud lippe nõnda ka teisipäeval ning lipud jäävad poolde vardasse ka matusepäeval.

Endine Briti peaminister Margaret Thatcher suri esmaspäeva hommikul 87 aasta vanuses rabanduse tagajärjel.

Kauaaegne konservatiivide liider juhtis Briti valitsust aastail 1979-1990, tema poliitikal oli suur mõju Briti ühiskonnale ja ta etendas olulist rolli külma sõja lõppfaasis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles