Vene pool tõstatas kohtumisel Eesti rahvasaadikutega viisavabaduse teema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna hommikul Moskvas Venemaa föderatsiooninõukogus alanud riigikogu väliskomisjoni delegatsiooni ja föderatsiooninõukogu väliskomisjoni esinduse vahelised kõnelused.
Täna hommikul Moskvas Venemaa föderatsiooninõukogus alanud riigikogu väliskomisjoni delegatsiooni ja föderatsiooninõukogu väliskomisjoni esinduse vahelised kõnelused. Foto: Argo Ideon

Täna hommikul Moskvas Venemaa föderatsiooninõukogus alanud riigikogu väliskomisjoni delegatsiooni ja föderatsiooninõukogu väliskomisjoni esinduse vahelistel kõnelustel oli kohe alguses juttu nii Eesti-Vene piirilepingust kui Venemaa-Euroopa Liidu viisavabaduse saavutamise arengutest. Mõlemad pooled kinnitasid ka täna piirileppes üksmeelele jõudmise vajadust.

Praeguseks on toimunud kaks Eesti-Vene kõnelustevooru välisministeeriumide delegatsioonide tasemel, ning kolmanda toimumise aeg peaks selguma lähiajal.

Viisavabaduse osas vastas riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson föderatsiooninõukogu väliskomisjoni esimehele Mihhail Margelovile, et Eesti kogemus paljude riikidega viisavabaduse lepingutest on hea, ning et Venemaaga viisavabaduse küsimuse lahendamises ei ole poliitilisi motiive.

«Peamine on passid, registrid, suletud linnadega seotud küsimused, nendes asjades tuleb kokku leppida. Oleme teel selle poole,» kinnitas Mihkelson.

Kohtumise järel pakub föderatsiooninõukogu väliskomisjoni esimees Mihhail Margelov Eesti delegatsioonile lõuna. Homme leiab aset Eesti delegatsiooni töölõuna Venemaa asevälisministri Vladimir Titoviga, kohtumine riigiduuma väliskomisjoni esimehe Aleksei Puškoviga ja kohtumine föderatsiooninõukogu I aseesimehe Aleksandr Toršiniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles