Küsitlus: Merkeli koalitsioon võidaks selge enamuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa liidukantsler Angela Merkel.
Saksamaa liidukantsler Angela Merkel. Foto: SCANPIX

Saksa kantsleri Angela Merkeli koalitsioonivalitsus sai täna avaldatud arvamusküsitluses viimase kolme aasta parimad tulemused.

Kui valimised toimuksid praegu, saaksid tema kristlikud demokraadid (CDU) ja koalitsioonipartner vabad demokraadid (FDP) selge enamuse, näitas Forsa Instituudi küsitlus.

Edumaa on suurenenud peamiselt tänu opositsiooniliste sotsiaaldemokraatide (SPD) kehva esinemise pärast - SPD kantslerikandidaadi Peer Steinbrücki kampaania on alanud vaevaliselt ja mitmete eksimustega.

Merkelit eelistab kantslerina 57 protsenti ja Steinbrücki vaid 19 protsenti vastanuist.

Forsa Instituudi juhi Manfred Güllneri sõnul arvab rahvas, et eurotsooni kriisi, reformide ja kokkuhoiu ajal on nad Merkeli juhtimisel heades kätes.

«Kui SPDl oleks karismaatiline kantslerikandidaat, vaadataks ka Merkelit kriitilisemalt,» ütles ta nädalalehele Stern, mis tellis küsitluse koos telekanali RTLiga.

Emma-kumma valitsuspartei poolt lubas hääletada 47 protsenti vastanuist.

CDU toetus on 41 protsenti ja FDP-d toetab kuus protsenti, mis ületab napilt valimiskünnise. Mõlema erakonna toetus oli võrreldes eelmise küsitlusega ühe protsendipuntki võrra tõusnud. Sotside toetus langes ühe protsendipunkti võrra 23 protsendile.

Saksamaal toimuvad valimised 22. septembril ning riigi üks populaarsemaid poliitikuid Merkel püüdleb kolmandat ametiaega kantslerina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles