Prantsuse rikkaim mees loobus belglaseks pürgimast

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa rikkaim mees Bernard Arnault.
Prantsusmaa rikkaim mees Bernard Arnault. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa rikkaim mees Bernard Arnault võttis tagasi oma avalduse taotlemaks Belgia kodakondsust, sõnas ta tänases intervjuus. Arnault kodumaalt lahkumise katse tõi kaasa ulatusliku pahameeletormi.

Luksuskaupade kontserni LVMH juhist Arnault esitas kodakondsuse saamiseks avalduse möödunud aastal pärast seda, kui Prantsusmaa kehtestas üle miljoni euro suurustele sissetulekutele 75-protsendilise tulumaksu. Arnault pole kunagi aga avalikult tunnistanud, et just uue maksu kehtestamine teda kodakondsust taotlema innustas, kirjutas uudisteagentuur AFP.

«Ma olen mitmel korral selgitanud, et jään Prantsusmaa elanikuks ja jätkan siin oma maksude tasumist. Lühidalt – see sõnul ei jõudnud kohale,» sõnas ta ajalehele Le Monde.

«Täna olen otsustanud segadusse selgust tuua. Võtan tagasi oma avalduse Belgia kodakondsuse saamiseks,» lisas Arnault.

Arnault’ kodakondsusmuutmiskatse sai avalikult eelmise aasta septembris ja selle mõistsid ükshäälselt hukka nii parem – kui ka pahempoolsed Prantsuse poliitikud. Toona avaldas ajaleht Liberation oma esilehel mehe arvel ka salvava hukkamõistu, mida kroonis pealkiri: «Kao minema, sa rikas idioot! »

Ajakirja Forbes andmetel peaks Arnault' varandus ulatuma 41 miljardi dollarini (üle 32 miljardi euro).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles